Спешно отварят обходен път по направлението Смолян – Мадан

12 Mar, 2018

Ситуацията със срутището Смолян – Мадан при разклона за село Тикале е сложна и ще бъде отворен обходен път над село Влахово. Това каза областният управител на Смолян Недялко Славов. По думите му експертната оценка, която в събота са направили геолози на място е установила, че в района дълго време ще има нови срутища, информира ,,Фокус”.

„Успоредно с това ще се разчиства и срутището, но там има далекопровод и електропровод и изпълнението ще е доста по-сложно. Считаме, че обхода ще ни даде по-спокойно и дългосрочно решение засега. По него ще може да минава лекотоварния и автобусния трафик и да се превозват учениците от съседните села. Тежкотоварните автомобили ще минават през пътя Рудозем – Мадан и обиколните маршрути“, поясни Славов.

Той припомни, че експертите от Агенция „Пътна инфраструктура“ са отбелязали при посещението си, че това е най-голямото активно срутище на главен път в момента в България. Самата скала в този район е много ронлива и цялото било на планината върви. Възможно е отвсякъде да тръгнат срутища, допълни Славов. Той посочи, че разбира социално напрежение най-вече за хората от село Търън и околните села и това е причината да се търси най-бързо решение. Въпреки това не искаме да поемаме рискове за живота и здравето на хората, подчерта Славов.

„Геолозите, които дойдоха в събота не поеха отговорност да се отвори пътя, тъй като по тяхна преценка има голям риск ако това се случи. По-добре е временно да бъде затворен, за да не се стигне до сериозни инциденти“, подчерта Славов. Той каза още, че днес има извънредно заседание в АПИ, на което ще се търси решение за дългосрочно разрешаване на проблема със срутището.

Подобни

Времето

Обяви за работа

ПРЕДЛАГАМ РАБОТА за сервитьор/ка и пиколо, за целогодишно работещ обект на Пампорово. Много добри условия! 0878 64 10 23; 0876 47 90 95

ПРЕДЛАГАМЕ РАБОТА в работилница по металообработване. По трудов договор 2-ма; почасова работа с граждански договор 2-ма.
За информация тел.: 0887 892 150

КАРЛЪК 97 ООД – гр. Смолян
търси да назначи:
– леяр формовчик – II категория труд, 2-ма човека
– шлосер-заварчик.
Редовна работа срещу добро заплащане.
Тел.: 0898 678 014

БЕНЗИНОСТАНЦИЯ „ЕКО“, кв. Райково набира персонал
– касиер и обслужващ бензиноколонки. Много добро заплащане!
За контакт тел.: 0889 40 27 72

ХОТЕЛ „СТРИЙМ РИЗОРТ” на Пампорово търси нощен администратор и готвач 0886 016 454

ВИЖТЕ И ДРУГИТЕ ОБЯВИ ЗА РАБОТА