Радо Янков: За мен е голяма чест да развявам българското знаме

08 Feb, 2018

Поредната група български спортисти отлетя за Република Корея, където на 9 февруари започват Зимните олимпийски игри. Интересът към групата бе разбираемо най-голям от страна на медии и спортни любители, тъй като за Пьонгчанг потеглиха Радослав Янков и Александра Жекова. С двамата ни сноубордисти са свързани големите ни очаквания за спечелването на медал от тези игри.

За последно България имаше представители на почетната стълбичка в Торино през 2006 година. За своята четвърта олимпиада замина и алпийката Мария Киркова, информира sportal.bg

“Заминаваме, за да покажем това, което сме тренирали. Няма как да не тежи това, че към мен има очаквания. Отиваме на битка. Олимпиадата е по-различна от всяко друго състезание. Усещам подкрепата от всички, през минути ми звънят хора, за да ми пожелаят успех. Мисля, че направихме добра подготовка. Не е приятно да се състезаваш на толкова студено време, но трябва да се справим”, сподели Радо Янков.

“Голяма чест е да развявам българското знаме. Благодаря за поканата да съм знаменосец. Лично аз си пожелавам да покажа това, на което съм способен, и да се върна жив и здрав. Ние, българите, имаме потенциал и можем да го разкрием”, добави Янков.

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура