Със Зимен Олимпийски ден Чепеларе отбелязва 20 години от олимпийското злато на Екатерина Дафовска

07 Feb, 2018

На 9 февруари се навършват 20 години от големия успех на Екатерина Дафовска. В Нагано през 1998 г. чаровната шампионка от Чепеларе извоюва олимпийското злато, което до ден-днешен е единственото за България от Зимни Олимпийски игри. В Чепеларе годишнината ще бъде отбелязана със Зимен олимпийски ден. Празникът ще бъде на 9 февруари, като съвпада с откриването на зимната олимпиада в Пьонгчанг, в която ще участват 21 български представители.

Жителите и гостите на Чепеларе ще могат да наблюдават на площад „Олимпийски“ откриването на олимпиадата в Пьонгчанг, която ще се предава пряко от 13.00 часа на 9 февруари. А на връх Мечи чал ще се проведат традиционните зимни надпревари за малки и големи от 10:00 часа. 20 години по-късно в Чепеларе Екатерина Дафовска, заедно с целия си отбор от Нагано, сред които Радка Попова, Павлина Филипова, Ирина Никулчина, Валентина Торлакова, ще си припомнят върховния момент.

Кулминацията на празника ще е на площад „Олимпийски“ от 17:00 часа, където всички ще посрещнат Екатерина Дафовска. Младите надежди ще се докоснат до великите състезателки по време на награждаването. За доброто настроение ще се погрижат „Майсторите на танца“, а най-голямата изненада ще е от талантите на ОДК – Чепеларе.

За чепеларци 9 февруари означава сълзи, радост и гордост. Същото чувство изпитват и към Радослав Янков, носителя на големия и малкия кристален глобус през 2016 и 2017 година. Радослав Янков ще бъде и знаменосец на българската делегация в Пьонгчанг. Общо 4-ма са спортистите от Чепеларе, които ще представят България там – Антон Синапов и Димитър Герджиков, както и Теодора Пенчева, а още трима са част от делегацията на България.

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура