Кметът на Чепеларе Славка Чакърова пожела успех на нашите олимпийци

07 Feb, 2018

Тази година Олимпийските игри ще се проведат в Пьонгчанг (9-25 февруари 2018 година) с участието на 21 български спортиста. Знаменосец на церемонията по откриването ще е голямата ни надежда в сноуборда – Радослав Янков, а Теодора Пенчева ще се бори за титла при жените в сноуборда. Представителите на националния ни отбор по биатлон са чепеларците Димитър Герджиков и Антон Синапов ще премерят сили със световния елит.

Спортните фенове в България ще имат възможността да проследят интересните олимпийски моменти от игрите директно пред телевизорите на живо по БНТ. А на площад „Олимпийски“ в Чепеларе директно ще се предава откриването на зимните олимпийски игри в Пьонгчанг.

,,Бих искала да поздравя всички спортисти, извоювали квотите за участие в Олимпиадата. Да благодарим на техните треньори, на хората от щабовете и федерациите, на всички, които са спомогнали за класирането. Сам по себе си този факт е една не малка победа.

Спортът е воля, той е нещо благородно и прекрасно и знам, че вие умеете, можете да се борите достойно за нашата страна, за да можем ние, българските граждани, благодарение на вашата всеотдайност, на вашия талант, на вашите спортни постижения, да се радваме и да виждаме как знамето на България се вее високо, а българският химн се чува от целия свят. Вие сте посланици на добрата воля и истинския спортен дух.

Чепеларските спортисти имат своите шансове за победа, всичко зависи от тях и от тяхната подготовка, така че да им пожелаем успех, да имат късмет и да вярват в себе си”, допълни Славка Чакърова.

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура