Отлични условия за ски в Пампорово

12 Jan, 2018
Увеличение на туристите се очаква в Пампорово през тази зима. От там уверяват, че ски пистите са подготвени с дебела снежна покривка, а легловата база наближава заетостта си на пълния капацитет.
Добрите условия за заснежаване на пистите от края на декември са спомогнали за добрата им обработка, уверява Мариан Беляков от фирмата, която стопанисва съоръженията:

Спокойно можем да кажем  – едни от най-добрите условия за каране на ски по това време от годината за последните няколко години. Въпреки че наблюдаваме в големите градове и във вътрешността на страната липса на естествен сняг като цяло, това в никакъв случай не значи, че същото е положението и в Пампорово – доста дебело покритие със сняг, което значи, че дори и частично затопляне по никакъв начин не може да повлияе на пистите и поне засега аз не виждам затваряне на някой от 14-те – 15-те готови писти. Дори напротив  – виждам едно очаквано силно застудяване, което вероятно ще бъде придружено и с естествен сняг.

Цените за лифт картите за ски зона Пампорово – Мечи чал остават непроменени от миналата година, когато двете ски зони в Чепеларе и Пампорово бяха обединени, уточни Беляков.
Непроменени остават цените и в хотелите в Чепеларе, уверява Съби Маданков председател на местното Сдружение на хотелиерите и ресторантьорите.
Предварителните очаквания са за увеличение на туристите от 10 – 12 на сто в Пампорово, където в последните 7 години се отбелязва ръст – в предишния зимен сезон увеличението на туристите е 17%. По отношение на чуждестранните пазари курортът залага  най-вече на балканските и британските туристи, предаде БНР.
Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура