Славка Чакърова: Очакваме още по-успешен зимен сезон в Пампорово и Чепеларе

02 Jan, 2018

Очакваме още по-успешен от миналия зимен сезон в Пампорово и Чепеларе. Това каза кметът на Чепеларе Славка Чакърова.

„След реализацията на дългоочакваната инвестиция и обединението на двете ски зони Пампорово и Мечи чал бяха направени доста подобрения и в зоната на ски-пистата Мечи чал. Продължават да се подобряват и ски-пистите в Пампорово – подменени са изцяло оръдията за изкуствен сняг. Разбира се в зоната на Мечи чал предстоят още инвестиции през следващите години и моите очаквания са след разговорите с инвеститорите, че до две – три години ще бъде изграден и свързващият лифт между двете зони“, отбеляза Чакърова.

По думите й настоящият зимен сезон ще е по-успешен заради всички нови инвестиции, както и заради новооткритите хотели в Пампорово и многото апартаменти – над 100, които са прекатегоризирани и това означава, че има търсене в Пампорово, предаде ,,Фокус”.

„Ние успяхме като Община да помогнем за реализиране на една инвестиция. В края на 2016 г. с постановление на Министерски съвет ни бяха отпуснати средства в размер на над 500 000 лв., с които успяхме да рехабилитираме пътна мрежа в курорта – в два участъка от по 750 и 400 метра, където вече има нови асфалтови настилки. Над 1 км тротоарна настилка подобрихме. За следващата година имаме нови средства, които бяха отпуснати от МС през ноември в размер на 950 000 лв. С тях ще довършваме отделни участъци на Пампорово, но ще има и за рехабилитация на улична мрежа в Чепеларе“, допълни Чакърова.

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура