800 000 лв. са инвестирани от община Чепеларе в инфраструктурата на Пампорово

06 Dec, 2017

Близо 800 000 лв. са инвестирани от община Чепеларе в обновяване и рехабилитация на инфраструктурата в Пампорово през последните две години, информира кметът Славка Чакърова. В навечерието на новия ски сезон са извършени ремонти и рехабилитация на улици и тротоари, сменено е част от уличното осветление в курорта. Данните от ранните записвания дават основания да се правят прогнози за очакван добър зимен сезон, коментира Славка Чакърова. Според нея обединението на курортните зони Пампорово и Мечи чал, което се случи през 2016 г., вече дава положителен ефект за развитието на общата дестинация.
Снегопочистването в Пампорово през тази зима ще бъде с химически препарати, вместо досегашната практика за обработка с пясък, посочват от Община Чепеларе. Химическата обработка ще се въведе за зоните от Пампорово, които се обслужват по договори на община Чепеларе. Местната управа вече е сключила договор с фирма за снегопочистване и зимно поддържане на курорта. В договора е заложено условието за почистване с химически средства. Фирмата изпълнител е доставила нова техника, включително и машини за снегопочистване на тротоарите, предаде БТА.
С обединението на курорта Пампорово-Мечи чал, Чепеларе възстановява потенциала си като целогодишна дестинация, смята кметът. Не случайно Пампорово е възникнал като летен курорт, допълва Славка Чакърова. По нейни данни през отминалия летен сезон хотелите в Чепеларе са работили при изключително висока заетост от 80-90 на сто.
През тази зима отваря врати още един хотелски комплекс в Пампорово с около 80 легла. Хотел “Перелик” е изцяло реновиран и преобразен, с по-висока категория. Близо 100 са заявленията за прекатегоризация на апартаменти, отчитат от община Чепеларе.

Подобни

Времето

Публикувай обява

Вашето име

Email

Тема

Съобщение