Мелемов: Няма бедстващи хора в откъснатите села в община Смолян

04 Dec, 2017

Няма бедстващи хора в откъснатите села в община Смолян, навсякъде се доставят храна и лекарства при нужда. Това обяви на пресконференция кметът на Смолян Николай Мелемов, съобщи ,,Фокус”. Той поясни, че се работи по разчистването на всички свлачища, с цел да се осигури достъп до хората, живеещи там. Мелемов уточни, че за село Мугла, където свлачището е най-голямо и ситуацията е най-критична, аварийните екипи ще се постараят да осигурят проходимост, поне частично, като засега дотам се стига само през село Гела с високопроходими техника. Той отбеляза, че за пътния участък, който е с дължина около 30 км, ще са нужни много средства за ремонти.
През пътя за Рудозем има достъп до село Горово с 15 жители, обичайният достъп до което е прекъснат от свлачище. Николай Мелемов увери, че се поддържа се непрекъсната връзка с живеещите в селата и те се снабдяват със стоки от първа необходимост. Той изказа специални благодарности за действията по време на бедствието през почивните дни на доброволците от община Смолян, на пожарната и полицията, както и на армията, която е била в готовност, но не се е наложило да прибягват до помощта на военните.

„Имаме синхрон, взаимодействие и опит и това е важно, за да не се допускат по-големи щети. Продължават огледите в община Смолян по проблемните участъци и се работи по отстраняване на щетите“, заключи Николай Мелемов.

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура