Мелемов: Няма бедстващи хора в откъснатите села в община Смолян

04 Dec, 2017

Няма бедстващи хора в откъснатите села в община Смолян, навсякъде се доставят храна и лекарства при нужда. Това обяви на пресконференция кметът на Смолян Николай Мелемов, съобщи ,,Фокус”. Той поясни, че се работи по разчистването на всички свлачища, с цел да се осигури достъп до хората, живеещи там. Мелемов уточни, че за село Мугла, където свлачището е най-голямо и ситуацията е най-критична, аварийните екипи ще се постараят да осигурят проходимост, поне частично, като засега дотам се стига само през село Гела с високопроходими техника. Той отбеляза, че за пътния участък, който е с дължина около 30 км, ще са нужни много средства за ремонти.
През пътя за Рудозем има достъп до село Горово с 15 жители, обичайният достъп до което е прекъснат от свлачище. Николай Мелемов увери, че се поддържа се непрекъсната връзка с живеещите в селата и те се снабдяват със стоки от първа необходимост. Той изказа специални благодарности за действията по време на бедствието през почивните дни на доброволците от община Смолян, на пожарната и полицията, както и на армията, която е била в готовност, но не се е наложило да прибягват до помощта на военните.

„Имаме синхрон, взаимодействие и опит и това е важно, за да не се допускат по-големи щети. Продължават огледите в община Смолян по проблемните участъци и се работи по отстраняване на щетите“, заключи Николай Мелемов.

Подобни

Времето

Обяви за работа

ПРЕДЛАГАМ РАБОТА за сервитьор/ка и пиколо, за целогодишно работещ обект на Пампорово. Много добри условия! 0878 64 10 23; 0876 47 90 95

ПРЕДЛАГАМЕ РАБОТА в работилница по металообработване. По трудов договор 2-ма; почасова работа с граждански договор 2-ма.
За информация тел.: 0887 892 150

КАРЛЪК 97 ООД – гр. Смолян
търси да назначи:
– леяр формовчик – II категория труд, 2-ма човека
– шлосер-заварчик.
Редовна работа срещу добро заплащане.
Тел.: 0898 678 014

БЕНЗИНОСТАНЦИЯ „ЕКО“, кв. Райково набира персонал
– касиер и обслужващ бензиноколонки. Много добро заплащане!
За контакт тел.: 0889 40 27 72

ХОТЕЛ „СТРИЙМ РИЗОРТ” на Пампорово търси нощен администратор и готвач 0886 016 454

ВИЖТЕ И ДРУГИТЕ ОБЯВИ ЗА РАБОТА