Зам.-кметът Венера Аръчкова поздрави седемте семейства, които честват златни и диамантени сватби в Момчиловци

19 Nov, 2017

Зам.-кметът Венера Аръчкова поздрави седемте семейства, които честват златни и диамантени сватби в Момчиловци на тържеството, което се проведе в смолянското село.

„Примерът, който давате на по-младите в своите  родове и в обществото , заслужава уважение и признание. Това прекрасно събитие е повод и за равносметка, да си спомните хубавите мигове, които са ви донесли щастие и трудностите, които са ви сплотили. От сърце ви пожелавам още много години живот, здраве, любов и щастие”, каза в словото си Аръчкова. Тя поднесе  на семействата поздравителни адреси от кмета Николай Мелемов, подаръци и цветя. Подаръци и поздрави получиха и седемте новородени  дечица в селото.

Седемте двойки, които през тази години честват 50 и 60 години съвместно съжителство размениха отново брачните си халки и изживяха брачния ритуал повторно след толкова години. „Любов и търпение”, това е  рецептата за продължителния брак, споделиха двойките.  Те получиха удостоверения за успешен граждански брак.  В чест на християнския празник подаръци получиха  и бебетата, родени през годината в селото. Поздрав към семействата и новородените отправи и свещеника на Момчиловци отец Николай Рангелов. Програма изнесоха малчуганите  от детската градина и състави от  местното читалище. Звуча и родопска гайда.

 

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура