Възможно е намереният скелет в хотел „Смолян“ да е на изчезнала родопчанка

09 Nov, 2017

Голяма е вероятността, намереният скелет в една от шахтите за аспирация в хотел ,,Смолян“ в края на август, да е на изчезнала жена от Родопите, която е родом от смолянското село Горово, но е била женена в село близко до Лъки.

Жената изчезнала в годините около 1990 г., докато мъжът й работил в чужбина. След като се завърнал, от жена му нямало и следа. Според източници близки до следствието, има достатъчно улики, които са открити до костите на младата жена и водят именно към тази версия, предаде ,,Дарик”.

Според криминалисти, най-вероятно става въпрос за насилствена смърт, като усилията им са насочени и към разкриването на извършителя. От полицията потвърдиха, че работят по подобна версия, както и по още няколко, но до излизането на експертизите, все още не може да се каже нищо категорично.

„Работим по няколко версии, включително и по тази, за изчезнала през годините жена от Родопите, но на този етап не мога да коментирам нищо повече, тъй като се води следствие, а с категоричност може да се докаже самоличността на скелета, едва след резултатите от експертизите“, коментира директорът на полицията в Смолян старши комисар Николай Димов.

От Окръжна прокуратура в Смолян, нито потвърдиха, нито отрекоха тази версия. „Работи се по случая, има назначени две експертизи по него, едната е съдебно-медицинска, а другата е ДНК – експертиза.

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура