Даниела Дариткова: Бюджетът на Здравната каса за 2018 дава финансова стабилност в здравеопазването

09 Nov, 2017

Бюджетът на Здравната каса за 2018 година дава финансова стабилност в сферата на здравеопазването. Това каза д-р Даниела Дариткова, народен представител от ГЕРБ и председател на Здравната комисия към Народното събрание.

„Търси се възможност за допълнителни средства и за специализираната извънболнична медицинска помощ“, допълни Дариткова. „Реформа, която извежда дейностите там, където пациентите трябва да получават своевременна диагностика и терапия, изисква стабилна извънболнична помощ и тя трябва да бъде финансово осигурена, информира ,,Фокус’. Ангажиментът, който сме поели, се надявам да се реализира, за да може да се пристъпи към поетапна промяна на структурата на оказване на медицинска помощ в България, която в никакъв случай не е ефективна. Защото ние постигнахме преминаване на психологическия праг от над 2 300 000 хоспитализации. При населението на България процентът на хоспитализации наистина е несравнимо висок“, каза Даниела Дариткова.

Тя коментира и темата за все по-честия фалит на болници в страната, като заяви, че финансовото състояние на болничните заведения не е обект на бюджета. „Всяко търговско дружество се намира във финансовата кондиция, в която неговите собственици са позволили да бъде“, завърши Дариткова.

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура