Скандинавски туристи с огромен интерес към Девин

30 Oct, 2017

Огромен интерес към Девин има от страна на финландски компании, които искат да докарат у нас скандинавски туристи. Това стана ясно след посещение на бизнесмена Пану Хамари в родопския град. Той се срещна с представители на хотелиерите от Девин, както и с кмета на града Красимир Даскалов.

България е изключително красива и богата на ресурси държава, но за съжаление е “добре пазената тайна на Европа” и за нея не се знае достатъчно във Финландия и останалите скандинавски страни, обясни Хамари. Той подчерта, че освен морските ни курорти, останалата част на страната е напълно непозната за голяма част от неговите сънародници, пише ,,Стандарт”. В същото време Девин предлага невероятни възможности за спа и балнеотуризъм, заяви Хамари. Той подчерта, че само след няколко процедури в града болките в кръста му изчезнали.

В същото време Девин е много подходящ и за хора, които се интересуват от разходки сред природата, тъй като е богат на подобни атракции, обясни финландският бизнесмен. И добави, че феновете на наблюдение на птици ще бъдат очаровани, тъй като регионът е много богат на различни видове. Само от хотелската си тераса в Девин видях десетки, подчерта той.

Финландците, които сега масово не са чували за Девин, обаче познавали курортния град много добре в миналото. Преди около 20-25 години финландците бяха основните туристи в Девин и почиваха в града целогодишно, подчерта кметът на общината Красимир Даскалов. Те идвали основно за лечение и балнеотуризъм и оставали по няколко седмици и дори месец за процедурите, разказа градоначалникът. Възрастните хора пристигали в родопския град с бастуни и патерици, но след няколко седмици от влиянието на целебната минерална вода ги захвърляли. Някои дори учели стъпките на българските хора и танцували, разказа Даскалов.

 

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура