Фестивал за хайдушки песни организират в Чепеларе

14 Sep, 2017

Фестивал “Хайдушка песен” ще се състои на 23 и 24 септември в Чепеларе. Фолклорното събитие е включено в програмата на Националните хайдушки празници “Капитан Петко Войвода”, които предстоят от 22 до 24 септември в родопския град. Възстановка ще пресъздаде посрещането на Капитан Петко Войвода в Чепеларе, информира БТА.
Във фолклорния фестивал могат да участват колективи и индивидуални изпълнители, а записването за участие продължава до 15 септември. Съгласно регламента, изпълнителите трябва да представят една хайдушка и една родопска песен, уточняват от Общината. Фестивалът няма конкурсен характер.Националните хайдушки празници се организират по инициатива на родолюбиви жители на Чепеларе с подкрепата на Общината. Тържествата са в памет на Капитан Петко Войвода – революционера, посветил се на освобождението на беломорските българи, защитник на Родопите, борец за свободата на региона, уточняват от инициативния комитет.
Младежи от сдружение “Родопски хайдути” ще покажат на 22 септември възстановка, представяща посрещането на Капитан Петко в Чепеларе. Празничната програма на 22 септември включва и представление на открита сцена на пл. “Олимпийски” в града на музикално-танцовия спектакъл “Невястата” на ансамбъл “Родопа”. На 24 септември са предвидени възстановки “Живи картини от дейността на Капитан Петко Войвода”.

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура