Смолян се превръща в снимачна площадка на нов сериал

18 Jul, 2017

Продуцентите Евтим Милошев и Любо Нейков заедно с „Дрийм Тийм Прадъкшънс“ АД ще превърнат Смолян в снимачна площадка . Създателят на хитовата лента „Откраднат живот“ и колегата му, с когото правят „Комиците“, захващат нов проект, който ще се върти в ефира на НОВА. Снимките на новия български криминален сериал от 12 епизода започват в края на юли. В сюжета ще се преплитат човешки съдби, свързани с националната ни биография и с регионите със смесено население.

В началото на юни екипът на „Дрийм Тийм Прадъкшънс“ се срещна с кмета на община Смолян Николай Мелемов. Оказа се, че тази среща не е просто жест на внимание към градоначалника, а част от подготовката за снимане на филма. Защото екипът смята да ползва някои от емблематичните за Смолян сгради като снимачни площадки.

„Гледали са сградата на областната администрация като потенциален обект, който да се използва за снимки. Дали сме съгласие навсякъде, където има нужда от съдействие за снимки на държавни територии, стига да не става въпрос за обект на национална сигурност. Ще им съдействаме“, каза областният управител Недялко Славов. Той разкри, че от екипа на Евтим Милошев са оглеждали неговия кабинет, атриума и залите на областната администрация.

„Аз доколкото знам, дори да ползват някои от нашите помещения, ще е за много къс период. Освен това те просто са ги разглеждали като разположение и ще преценят дали евентуално да ги включат в плановете си. На този етап няма конкретна заявка за определен период, в който искат да ползват за снимачна площадка даденото място“, посочи още Славов.

Кметът на Смолян Николай Мелемов каза, че са оглеждали също и неговия кабинет, няколко помещения от общината, в това число и подземните. Тези дни от представител на „Дрийм Тийм Прадъкшънс“ оглеждал къщи в околните села, съобщи kmeta.bg

Хората в Родопите очакват с нетърпение кинаджиите, за да се докоснат до звездите и евентуално да се включат в новата продукция.

„Днес много се говори за национални ценности, за сблъсъка на религиите, бежанския поток и тероризма. Говори се за това, че можем да загубим Родопите, това в обществото го има като усещане. Всички ние сме хора – българи, и религиите не са нещо, което трябва да ни разделя. Това е дълбокото послание на филма“, разкри още от сюжета Евтим Милошев.

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура