Областен информационен център – Смолян проведе Ден на отворените врати

28 Apr, 2017

На 27 април 2017 г., екипът на Областен информационен център – Смолян организира Ден на отворените врати в Общностен център – Смолян. По време на посещението, младежи от Смолян се запознаха с условията и услугите, които предоставя той.

 

Центърът е разкрит през 2014 г. в рамките на проект “Подобряване благосъстоянието на децата от Община Смолян чрез превенция на социалното изключване”, финансиран по Проекта за социално включване, (Споразумение за финансиране № РД09-52/31.05.2011г., подписано между МТСП и Община Смолян) и предоставя услуги за семейства с деца от 0 до 7 г.. В резултат от изпълнението на проекта общо 1 127 деца и техните родители са получили здравна, психологическа, педагогическа и рехабилитационна подкрепа. Отчитайки успеха на реализирания проект, както и нарастващата популярност на предлаганите от Общностния център – Смолян услуги, Община Смолян предприе необходимите мерки за осигуряване устойчивост на услугите и надграждане на постигнатите резултати.

 

Към настоящия момент Общностен център – Смолян продължава да функционира в рамките на проект № BG05M9OP001-2.004-0044-C01 „Предоставяне на услуги за ранно детско развитие в община Смолян“, финансиран от Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020.

 

Общата цел на проекта е превенция на социалното изключване и намаляване бедността сред децата от община Смолян, чрез предоставяне на интегрирани услуги за ранно детско развитие, насочени към деца до 7 годишна възраст.

 

Услугите, които Общностен център – Смолян предоставя са напълно безплатни и достъпни за всички жители на общината.

 

Организираният Ден на отворените врати е част Националната кампания „ЗАЕДНО за ЕВРОПА“ на Мрежата от 28-те Областни информационни центрове в страната, с която се отбелязват три значими годишнини:

 

  • 60 години Европейски социален фонд;
  • 10 години от присъединяването на България към ЕС;
  • 6 години от функционирането на Мрежата от Областни информационни центрове в страната.

 

Областен информационен център – Смолян е част от Мрежата от 28 информационни центъра за популяризиране на Кохезионната политика на Европейския съюз в Р. България

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура