Кметът Мелемов: Всички смолянчани ми казват, че такова строителство не е имало

20 Dec, 2016

Премиерът Бойко Борисов откри днес официално Главната пътна комуникация на Смолян. „Там, където има пътища, има бизнес, има и растеж. Благодарение на борбата с контрабандата за Смолян бяха заделени тези 140 млн.лв. за пътища. От Живково време стои този път. Защо сега се направи? Защо не го асфалтираха тези преди нас? Минах през Асеновград, за да дойда до тук. Красота! Десет милиона лева дадохме само за свлачищата по пътя до Смолян.
„При срещи с наши съграждани през последните седмици всички ми казват едно и също, че такова чудо и такова строителство не е било от времето на строежа на Новия център в Смолян”, каза при откриването на Околовръстното кметът Николай Мелемов.

„От 20 години нямахме плувен басейн, вече имаме. От 40 години Спортната зала не беше ремонтирана, вече е ремонтирана. Изградихме и многофункционална спортна площадка. През предишните години санирахме 15 блока, тази година санираме 28 блока, а следващата година 60. Преди две седмици правителството отпусна 2,5 милиона лв. за ремонти на общински пътища. И всичко това се случи благодарение помощта на правителството и на премиера Бойко Борисов”, посочи още в словото си Мелемов. Кметът допълни, че за 2017 г. и 2018 г. Смолян ще усвои 21 млн.лв. по „Региони в растеж”. Предстои да се изгради Спортна зала в „Райково”, жилища за социално слаби, ремонт на улици и втория водния цикъл, който е на стойност 70 млн.лв. „Всичко това нямаше да бъде възможно ако не бяха помощта на премиера и усилията на правителството, затова от името на смолянчани му благодаря и съм убеден , че за в бъдеще пак ще ни помага като министър-председател”, каза още Мелемов.

На церемонията по откриване на ГПК –Смолян присъстваха евродепутатът Владимир Уручев, депутатът д-р Даниела Дариткова, председателя на УС на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Дончо Атанасов, общинското ръководство, строители, проектанти и др.

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура