В Неделино възстановиха Обществената трапезария

30 Sep, 2016
33В Неделино официално бе открит изцяло обновения и модернизиран кухненски блок на Обществената трапезария, съобщиха от общинската управа. Община Неделино и през 2016 г. ще предоставя социалната услуга топъл обяд, финансирана по проект „Осигуряване на топъл обяд в община Неделино -2016 г.” по договор за предоставяне на БФП BG05FMOP001-3.002-0068-С01, финансиран от ОП Храни и/или основно материално подпомагане, процедура BG05FMOP001-3.002 – “Осигуряване на топъл обяд – 2016” към Агенция за Социално подпомагане към Министерство на труда и социалната политика. По проекта за период от осем месеца ще бъде доставяна безплатна топла храна на 72 лица от общината.
22В обществената трапезария в гр. Неделино е доставено и монтирано ново оборудване със средства от Фонд „Социална закрила” към МТСП, а строително-ремонтните дейности са финансирани от община Неделино.
 Предоставянето на услугата Обществена трапезария в Община Неделино е значим проект за всички жители на общината и най вече за хората, ползващи тази услуга – лица и семейства на месечно подпомагане по чл.9 от ППЗСП; лица с доказана липса на доходи и близки, които да се грижат за тях; самотно живеещи лица и семейства, получаващи минимални пенсии, лица изпаднали временно в неблагоприятно социално положение.
Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура