Недялко Славов: Нека преклоним глава и почетем паметта на героите, дали живота си за Отечеството ни

02 Mar, 2016

22УВАЖАЕМИ ГРАЖДАНИ НА ОБЛАСТ СМОЛЯН,

Щастлив съм да ви поздравя по случай 138-годишнината от Освобождението на България!

След близо пет века под турско иго, на 3 март 1978 година се поставя началото на Третата българска държава с подписването на Санстефанския мирен договор между Русия и тогавашната Османска империя. Освобождението не е дошло даром, то е плод на усилията и саможертвата на поколения българи, отдадеността и любовта към Родината на героите, които не са пожалили живота си в името на България и нейното бъдеще.

Тази значима в историята ни дата е обявена за Национален празник през 1890 година и оттогава 3-ти март е символ на несломимия български дух, всеотдайната обич към род и родина. Но това е и ден за равносметка, ден за почит към предците ни, пожертвали живота си, за да живеем ние днес достойно в демократична европейска Република България.

Нека преклоним глава и почетем паметта на героите, дали живота си за Отечеството ни! Нека не забравяме святото им дело и бъдем достойни техни потомци, предавайки на следващите поколения българщината, традициите и силата на родопския дух! Нека действията ни бъдат ръководени от обичта и отговорността към региона и страната ни!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

  С уважение,                                                     

          НЕДЯЛКО СЛАВОВ,                                    

           Областен управител на област Смолян

Mihalkovo

Подобни

Новини от региона

туризъм

спорт

култура